欢迎来到新东方!报名热线:400-817-1818,官方微信咨询:xdfguoji

当前位置: 主页 > 雅思网 > 雅思备考 > 阅读备考 >

雅思阅读:True False Not Given reading questions

雅思阅读:True False Not Given reading questions

作者:-- 来源:网络 点击量: 分享

  本文整理了雅思阅读:True False Not Given reading questions供大家参考使用,预祝各位考生在雅思阅读考试中取得优异的成绩!

  题目是若干个陈述句,要求根据原文所给的信息,判断每个陈述句是对(Ture)、错(False)、还是未提及(Not Given)。

  这种题型的难度在于,在对和错之外还有第三种状态:未提及。很多同学难以区分“错”和“未提及”。

  解题步骤

  STEP 1:定位,找出题目在原文中的出处。

  STEP 2:判断,根据下列原则和规律,确定正确答案。

  What is the difference between False and Not Given?

  FALSE题的特征

  1. 数字精确性

  2.肯定与否定

  3.多与唯一

  4.可能性与绝对性

  NOT GIVEN题的特征

  1. 题目内容在原文完全未提到

  2. 题目内容在原文部分未提到

  3. 原文及题目只提到单一事物或者是状态的only题

  4. 题目就事物的本质进行是非判断,而原文为第三者对该事物的评述或感知

  5. 原文提到两个事物,但是没有在同一段落内表述,而题目涉及两者的关系

  6. 两个事物在题目中是比较关系,而原文只提到其中任何一部分

  7. 原文有发誓、决心、许诺、目的等表示状态的限定词,而题目去掉以上的限定成分

  8. 其他情况

  IELTS true false not given reading questions: Practice

  UN warns over impact of rapidly ageing populations

  The world needs to do more to prepare for the impact of a rapidly ageing population, the UN has warned - particularly in developing countries. Within 10 years the number of people aged over 60 will pass one billion, a report by the UN Population Fund said. The demographic shift will present huge challenges to countries' welfare, pension and healthcare systems. The UN agency also said more had to be done to tackle "abuse, neglect and violence against older persons".

  The number of older people worldwide is growing faster than any other age group. The report, Ageing in the 21st Century: A Celebration and a Challenge, estimates that one in nine people around the world are older than 60. The elderly population is expected to swell by 200 million in the next decade to surpass one billion, and reach two billion by 2050. This rising proportion of older people is a consequence of success - improved nutrition, sanitation, healthcare, education and economic well-being are contributing factors, the report says.

  But the UN and a charity that also contributed to the report, HelpAge International, say the ageing population is being widely mismanaged. "In many developing countries with large populations of young people, the challenge is that governments have not put policies and practices in place to support their current older populations or made enough preparations for 2050," the agencies said in a joint statement.

  The report warns that the skills and experience of older people are being wasted, with many under-employed and vulnerable to discrimination. HelpAge said more countries needed to introduce pension schemes to ensure economic independence and reduce poverty in old age. It stressed that it was not enough to simply pass legislation - the new schemes needed to be funded properly.

  The UN report used India as an example, saying it needed to take urgent steps in this area. Almost two-thirds of India's population is under 30. But it also has 100 million elderly people - a figure that is expected to increase threefold by 2050. Traditionally, people in India live in large, extended families and elderly people have been well looked after. But the trend now is to have smaller, nuclear families and many of the country's elderly are finding themselves cast out, says the BBC's Sanjoy Majumder in Delhi.

  There are more and more cases of physical and mental abuse, including neglect, suffered by the elderly at the hands of their families. It is slowly becoming a widespread social problem, particularly in urban areas, one which India still has not got to grips with, our correspondent says.

  By contrast, the UN report cited the case of Bolivia as an example of good practice in the developing world. All Bolivians over the age of 60 get a pension that is the equivalent of about $30 (£19) a month. Bolivia suffers from frequent flooding and landslides, and older people there have been organised into "Brigadas Blancas" - White Haired Brigades. They help with preparations for emergencies, and accessing humanitarian aid.

  Source: BBC News Website

  1. The growth of the elderly population is going to make it extremely difficult to provide adequate social service provision

  True

  False

  Not Given

  2. Approximately thirty per cent of the population are over 60 years old

  True

  False

  Not Given

  3. Developed countries are much better prepared than developing countries for 2050

  True

  False

  Not Given

  4. More financing is necessary to ensure new pension schemes are successful

  True

  False

  Not Given

  5. Elderly people in India are not always being looked after as well as they were in the past

  True

  False

  Not Given

  6. India is starting to deal with the neglect of its elderly population

  True

  False

  Not Given

  7. Bolivian Families tend to look after their elderly relatives better then many other countries

  True

  False

  Not Give

责任编辑:admin

雅思免费代报名
版权及免责声明

① 凡本网注明“稿件来源:北京新东方学校”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属北京市海淀区私立新东方学校所有,转载请注明“来源:北京新东方学校”。

② 本网未注明“稿件来源:北京新东方学校”的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,需自负版权等法律责任。如擅自篡改为“稿件来源:北京新东方学校”,本网将依法追究法律责任。

③ 如有本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后速来电与北京新东方网联系,电话:010-62578989。

推荐活动